Vlada RS: Prebijanje dugova kreće 30. oktobra

Bez autora
Sep 06 2015

Prva multilateralna kompenzacija u Srpskoj biće sprovedena 30. oktobra, čime će zvanično početi prebijanje dugova koje bi trebalo značajno olakšati poslovanje preduzećima i smanjiti nelikvidnost privrede.Vlada RS usvojila je juče odluku o sprovođenju multilateralne kompenzacije i cesije, kojom je predviđeno da učesnici prve obavezne multilateralne kompenzacije prijavljuju neosporene novčane obaveze koje su dospjele za plaćanje do 1. septembra. Odlukom, koja će stupiti na snagu osam dana poslije objavljivanja u "Službenom glasniku RS", za prijavljivanje obaveza predviđen je period od 26. do 30. oktobra.

Načelnik Opštine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić, premijer Kantona Sarajevo (KS) Elmedin Konaković, ministar saobraćaja KS-a Mujo Fišo i direktor Direkcije za puteve KS-a Adem Zolj danas su posjetili mjesto gdje se izvode radovi na izgradnji A-transverzale.

Radi se o saobraćajnici koja će povezivati Medunarodni aerodrom Sarajevo i dio Dobrinje s ostatkom opštine Novi Grad i grada Sarajeva.

Ta saobraćajnica značajna je za opštinu Novi Grad, ali i Kanton Sarajevo jer povezuje sjeverni i južni dio te opštine, naselja Mojmilo, Dobrinju i Aerodromsko Naselje, a radove izvodi gradevinska firma Euro-Asfalt.

Načelnik opštine Efendic kazao je da je vrijednost ukupnih radova 5.800.000 KM. U prvoj fazi Direkcija za ceste i opština Novi Grad osigurali su milion KM koji će biti implementirani do kraja  godine.

O značaju tog projekta govorio je i direktor Direkcije za ceste Zolj te precizirao da se radi o modernoj saobraćajnici koja ce biti značajna i za područja opština Ilidža i Novo Sarajevo.

- A transverzala je bulevar uz široke trotoare i stubove na zelenom pojasu. Uz cestu ce se raditi i vodovod i kanalizacija, a uvesće se i kružni tok na Mojmilu ispod Dječijeg sela - kazao je Zolj.

Kantonalni premijer Konaković istakao je da je ovo početak izgradnje nove trase koja će rasteretiti dio saobraćaja prema Medunarodnom aerodromu, a time i ostale saobraćajnice koje ih povezuju.

- Novca ima dovoljno za početak, iz narednih budžeta osiguraćemo i za ostalo. Procjena je da realizacija tog projekta može trajati maksićemo se da to bude što prije - kazao je Konaković.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik